Godmorgon med middagstips
Godmorgon. Gårdagens middag var kalastrevlig. Nu är det sköna söndag. Dagens planer är inte så avancerade. Bara vara hemma fram till klockan 16.00 då min syster och hennes familj kommer på middag. Leve söndagssteken - men ikväll blir det barnvänliga lasagne som serveras.
Här kommer ett tips på vad ni kan äta till middag. Det var det här jag bjussade på igår och som varje gång gör supersuccé. Det är enkelt att göra och smakerna är ljuvliga ihop.
KYCKLING MED PARMASKINKA OCH BALSAMSÅS
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med jasminris eller pasta.
Här kommer ett tips på vad ni kan äta till middag. Det var det här jag bjussade på igår och som varje gång gör supersuccé. Det är enkelt att göra och smakerna är ljuvliga ihop.
KYCKLING MED PARMASKINKA OCH BALSAMSÅS
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med jasminris eller pasta.
9 Comments:
Gud Så gott det låter, måste absolut testas, älskar mat!!! =)
kramar
camilla: Ja, det tycker jag VERKLIGEN att du ska. Den här rätten är sååå god och jag har bjussat på den många gånger och folk blir som galna i den. Lycka till.
Låter super men kan man byta ut parmaskinkan mot något annat? Jag har svårt för att äta skinka men vore enormt roligt att testa detta!
sandiebelle: Hmmm ... jag vet faktiskt inte. Skinkan tillför lite sälta till rätten. Jag har ingen aning, men testa att strunta i den. Det är egentligen såsen som är supergod. Lycka till.
Ååhh, elakt! Jag som precis ska äta överbliven köttfärs med potatsklyftor till lunch. Detta låter en miljon ggr godare. Jag snor receptet! Kram!
camilla: Tycker inte att det låter alltför illa med potatisklyftor heller. Men smaklig spis.
Mms. Parmaskinka som e så gott.
mums!
sandra: Och smakerna tillsammans i den här rätten är så otroligt kompatibla. Ja, jag älskar verkligen den här rätten.
marit: Mumsmums!!!
Skicka en kommentar
<< Home